PodGront

Oké, eigenlijk is Movie Fights gewoon een wekelijkse show op YouTube. Maar gelukkig hebben de makers ingezien dat de serie visueel niet bijzonder spectaculair is en ook prima geschikt is als audio. En dus is het ‘vechtprogramma’ gewoon te vinden bij de lokale podcastboer.

Maar wat is het?

Movie Fights is een show waarbij drie deelnemers verbaal het gevecht met elkaar aangaan. Het onderwerp is, zoals de naam al aangeeft, gerelateerd aan films. Soms moeten ze hun antwoorden op relatief serieuze vragen beargumenteren. ‘Wat is de beste film van 2016?’ Vaak is het een vraag met een dikke knipoog. ‘Welke acteurs zou je casten in een live action Minions-film?’

Het succes van de show, dat wordt gemaakt dor de mensen achter de YouTube-hit ‘Honest Trailers’, zit ‘m vooral in de ‘vechters’. Slim, agressief, gepassioneerd, grappig of simpelweg bizar; meestal zijn de argumenten van de gasten wel met een of meer van deze woorden te beschrijven.

En dat resulteert in interessante, bijzondere, onnavolgbare en vooral verhitte discussies die lekker wegluisteren. Of, als je bent zoals ik, in veel momenten waarbij je zelf gefrustreerd meeschreeuwt omdat iemand die ene geweldige film (geheel onterecht) met de grond gelijk maakt.

Starstruck

Inmiddels is de show succesvol genoeg om af en toe een bekende gast te mogen verwelkomen. Zo schoven onder meer regisseur Kevin Smith (Clerks, Tusk), schrijver Max Landis (Chronicle, American Ultra) en acteur Elijah Wood (The Lord of the Rings) aan. Op die momenten lijken de andere gasten en de makers weleens een beetje ‘starstruck’ te zijn en gaat er wel erg veel aandacht uit naar het ophemelen van de beroemdheden. Maar eerlijk is eerlijk, da’s ook wel weer grappig.

Bekend of niet, Movie Fights is op zijn best met gepassioneerde vechters met kennis van zaken (lees: films). En gelukkig heeft de show daar intussen meer dan voldoende van gevonden. Daardoor ben je elke week verzekerd van vermakelijke verbale oorlogsvoering met een prettige toon en een flinke knipoog. Kortom, een aanrader voor filmfans zoals ik.

Next Post