PodGront

Oersaai. Dat is de korte omschrijving van The Axe Files. De host, David Axelrod, was in zijn vorige leven een topadviseur van Barack Obama en zijn campagneleider die de 44e president van de Verenigde Staten aan zijn baan hielp. Na zijn dienst in het Witte Huis werd Axelrod aangesteld als directeur van het politicologie-instituut van de Universiteit van Chicago. De podcast is daardoor een samenvloeisel van zijn contacten in de Amerikaanse politiek en die bij CNN.

De podcast is in feite een lang interview per aflevering. Meestal met (redelijk) onbekende spelers in het Amerikaans politieke veld. Onbekend voor ons althans. Denk bijvoorbeeld aan Adam Schiff of Corey Lewandowski. Het zijn de mensen achter de macht of de mensen die macht hebben, maar niet noodzakelijkerwijs in de schijnwerper staan. Afwisseling daarin vormen interviews met de politieke rocksterren en bekendere namen zoals Jon Stewart, John McCain en Barack Obama.

In de Podcast van de Week krijg je vaak mooie producties aangeraden. Een podcast met soundscapes, geluidseffecten en dramaturgisch vuurwerk. The Axe files bestaat uit twee mensen, twee microfoons en verder helemaal niets. De aflevering met Jon Stewat is nog voorzien van een live publiek maar de andere afdelingen hebben alleen de zachte zoem van air conditioning op de achtergrond. Dat maakt dat je eigenlijk met je volle aandacht bij het gesprek moet zijn want als je eenmaal afgeleid bent, is het niet makkelijk om weer aan te haken. Maar er zijn maar weinig mensen die zo’n verzameling interviews op kunnen bouwen die de mensen achter de macht laat zien.

Next Post