PodGront

Op zoek naar de ultieme podcast over films en comicbooks? Dan ben je bij The Weekly Planet aan het verkeerde adres. Maar als je zin hebt in een grappige, vermakelijke en semi-informatieve podcast over die onderwerpen, dan is de wekelijkse ‘chatcast’ van de Australische YouTuber Mr. Sunday Movies en zijn kompaan wellicht wat voor jou.

Een specifieke aflevering aanraden is lastig, want de gastheren gaan iedere keer in op het laatste nieuws, recente trailers en films die in première zijn gegaan. Meestal staat één film of een bepaald thema (denk aan ‘meest teleurstellende films’ of ‘cartoons die films zouden moeten zijn’) centraal in de aflevering. Vervolgens bespreken de twee aficionado’s de onderwerpen zonder bijzonder diepgaande kennis.

De aantrekkingskracht zit hem vooral in de presentatoren. Het is overduidelijk dat ze al jaren bevriend zijn en spelen daardoor vlekkeloos op elkaar in. Dat zorgt voor podcast vol (domme) grappen. Moeiteloos praten ze keer op keer anderhalf uur (of meer) vol, en zo af en toe leer je nog wat over comics of Hollywood-blockbusterfilms ook.

Spoiler alert

Spoilers worden daar doorgaans niet bij geschuwd. De mannen richten zich  vooral op mede-liefhebbers die al in het eerste weekend van een film in de bioscoop zitten en het verhaal dus al kennen. Tip: houd daar rekening mee als je in de auto luistert en niet gemakkelijk een andere podcast op kan zetten. Check daarom altijd even de naam van de aflevering – daar wordt de te bespreken film meestal wel genoemd, ga desnoods even langs de bioscoop en geniet vervolgens van de vaak grappige, soms scherpe observaties van de twee nerdy Australiërs.

Next Post