PodGront

Zoals velen, keek ik met enig ongeloof naar de verkiezingsuitslag in Amerika. Een realityster en niet al te succesvolle zakenman is verkozen tot president van Amerika. Blijkbaar was ik niet de enige die een tikje in verwarring was, want de journalisten van Slate maken de Trumpcast om het fenomeen Trump uit te leggen en van context te voorzien.

De Trumpcast bestaat voornamelijk uit interviews en uitlegverhalen om Trump, zijn handel en wandel en zijn vijanden in beeld te brengen. Slate is echter niet geheel objectief. Ze afficheren zich als een liberaal (lees: Democratisch) online magazine dus je hoeft weinig positiefs over de nieuwe Amerikaanse president te verwachten. Ondanks deze bias weet de Trumpcast met scherpe interviews en goede research een interessant beeld van ‘The Donald‘ te scheppen. Alle onderwerpen komen aan de orde: zijn omgang met de media, Trump University en de relatie van de zakenman Trump met Rusland.

NPR Politics
Wil je toch liever een wat meer objectieve kijk op de President Trump? Dan heeft NPR een wekelijkste podcast voor je in de aanbieding: NPR Politics. Deze podcast focust meer op het beleid van de President en wat er gaande is in het Witte Huis.

Deze podcast ademt meer de sfeer van objectiviteit. Maar ook bij deze journalisten merk je de verbazing over de wijze waarop Trump zich profileert binnen het politieke wereldje in Washington.

Next Post