PodGront

Hoi!

Wij zijn Podgront, een Gronings productiehuis voor innovatieve podcasts (audioverhalen), opgericht door een handjevol gedreven enthousiastelingen.  Wij willen interessante verhalen vertellen om naar te luisteren: hoe, waar en wanneer je wil. Podcasts dus, in allerlei vormen en maten. Die maken we geheel zelfstandig, en daardoor zijn we niet gebonden aan gezette tijden en grote omroepen.

Als Podgront willen we graag experimenteren met uiteenlopende onderwerpen en verteltechnieken. Denk bijvoorbeeld aan verschillende luistersettings, de mogelijkheid om al luisterend het verhaal te beinvloeden of locatiegebonden podcasts. Ons eerste project is de PuppyPodcast, een verhalenserie over de zoektocht naar een eerste hond en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Verder publiceren we regelmatig artikelen over podcasts en de vorderingen van ons project. Dus ook als je meer kennis zoekt over de podcast in Nederlandse context, of geïnteresseerd bent in hoe we ons gaan ontwikkelen tot een (hopelijk) financieel duurzaam project, kun je bij ons terecht!

Om continu te verbeteren, zoeken we zoveel mogelijk contact met luisteraars. We willen erachter komen wat werkt, wat niet en wat beter kan. Dat doen we bijvoorbeeld door onze podcasts op festivals te presenteren. Zo debuteerden we de PuppyPodcast op het Groningse festival Let’s Gro, en vroegen we luisteraars achteraf naar hun mening over de podcast. Op die manier kregen we al een beetje inzicht in hoe mensen een podcast ervaren. Maar we hebben nog veel meer informatie nodig, om meer te weten te komen over luisterervaringen en individuele voorkeuren. Die kennis passen we vervolgens gericht toe op onze gevarieerde podcast-projecten. Je kunt ons helpen door de enquêtes in te vullen die bij onze podcasts staan, of je aan te melden als beta-tester – dan krijg je een paar keer per jaar een aflevering voor publicatie opgestuurd, zodat we die al vroeg in het proces kunnen testen.

Dit jaar zijn we nog vooral op zoek naar informatie over de Nederlandse podcastluisteraar. Ons doel is om uit te groeien tot een productiehuis van formaat, waar gepassioneerde creatievelingen aan kunnen kloppen met uiteenlopende podcast-ideeën. Ben jij zo iemand, of lijkt het je wat ons te helpen als beta-tester? Dan horen we graag van je!

Enthousiaste groet,

Podgront