PodGront

‘Tis the season’ en natuurlijk zijn er genoeg prachtige historische kerstrecepten te maken – zie bijvoorbeeld onze traditionele podding van vorig jaar. Maar het leek ons leuk om voor de verandering iets te maken voor de morning after: een gerecht voor als je zat bent van ingewikkelde recepten en het geld op is. En zoiets vonden we in het kookboekje van mevrouw Viëtor!

Alisa van de Haar, uit onze vorige aflevering, is daarom nog een keer bij ons te gast voor de laatste Kookpotcast van 2018. Zoals altijd beginnen we met het oorspronkelijke recept, de ingrediënten en een stappenplan. Veel plezier!

 Recept voor studente-pap:

Neemt een kan zoete melk, laat ze op het vuur aan de kook koomen; neemt dan een vierendeel-pond rijsten-meel, zes geklopte dooijers van eijeren, zuiker en roosewater; doet dit al roerende in de melk en kookt het zaamen tot dat het dik word; gestadig roerende.

Bron: Kokboek van mevrouw Viëtor.

Ingrediënten:

1 liter melk
100 g rijstemeel
6 eidooiers, losgeklopt
25 g suiker
Scheutje rozenwater

Stappen:

1. Breng de melk aan de kook
2. Meng de rest van de ingrediënten door de melk
3. Roer totdat de pap de juiste dikte heeft
4. Serveren

Staat alles klaar? Begin dan direct met luisteren – je zult zien dat dit gerecht zo klaar is. Dus voor straks: alvast smakelijk eten!

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van dit gerecht. Laat het ons weten via TwitterFacebookInstagram of in een reactie op iTunesStitcher of Soundcloud. Voor nu wensen we je hele fijne kerstdagen en een mooi 2019!

 

Onderzoeker, podcaster, en ondernemer.

Next Post