PodGront

Abonneer je op Parafrase via Spotify of iTunes

We luisteren naar een oud verhaal: er zijn onzichtbare vogels, vuurvliegen, djinns en de uil met zijn vertroostende oehoe.

Wondere dingen komen aangevlogen, maar het cirkelt alles rond Baba Baloek en Mamoerra uit Paravion (2003) van Hafid Bouazza (1970), waarin vertrouwen en eenzaamheid niet ver van elkaar verwijderd zijn. Verlangend naar vroeger neemt Mamoerra een ‘Liedje van het zuiden’ van Li Qingzhao (1084-1151) in de mond.

Bronnen

Muziek
Creative Commons via Free Music Archive

  • Lee Rosevere – Dreaming
  • Christian Flanders – Bruises
  • Tri-Tachyon – Edge of the Wastelands

Met dank aan: Stefanus Mateboer, Dirk-Jan van Winkelen, Erwin Landman.

Sinds september 2017 ben ik als mede-eigenaar en podcaster bij PodGront betrokken. Voor PodGront maakte ik literaire audioproducties, zoals Een en al Oor! (in samenwerking met NoordWoord), Parafrase. Ook maakte ik Lief Geluid, dat de auditieve opening was van het het Podcastseminar in Beeld en Geluid in Hilversum, op 14 februari 2020. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als journalist bij RTV Noord. Daarvoor maakte in de podcastseries Verscheurde Jeugd (over hoe het als jongere is om in het Groningse aardbevingsgebied op te groeien) en Turbulente Tijden (over hoe Windpark N33 kon ontstaan en waarom er zoveel weerstand tegen was).

Next Post