PodGront

De PuppyPodcast is het verhaal van een jong stel en de zoektocht naar hun eerste hond, de gesprekken die ze hierover voeren en de problemen die ze ondervinden. Ze bevragen elk aspect over hun toekomstige hond, en laten je horen hoe zij met dilemma’s omgaan. Daar zullen geen absolute antwoorden uit voort komen, maar het verhaal geeft hopelijk stof tot nadenken en discussie. Aflevering 4 gaat over wetgeving en ethiek (over hoe wij denken over en omgaan met dieren).

In eerdere interviews hoorden we dit onderwerp al meerdere keren voorbij komen, vooral wanneer de regels die er zijn niet voldoen aan de dagelijkse realiteit. Tijd om de wet er eens bij te pakken: wat staat daarin over het fokken en houden van honden? Waar wringt het tussen regel en realiteit? En hoe zou het anders kunnen? Moeten we de regels aanscherpen? Of is het tijd om ons denken over dieren helemaal te veranderen? In deze aflevering hoor je onder andere Just de Wit van de Koninklijke Hondenbescherming en filosoof en politicoloog Erno Eskens.

Extra informatie

Lees hier verder over de inspanningsverplichting voor fokkers (artikel 3.4 in het Besluit Houders van Dieren),  de onderzoeksplicht voor kopers (artikel 17 in het Burgerlijk Wetboek 7), en de zorgplicht voor houders van dieren (artikel 1.5 tot 1.8 in het Besluit Houders van Dieren).

Onderzoeker, podcaster, en ondernemer.

Next Post