PodGront

De PuppyPodcast is het verhaal van een jong stel en de zoektocht naar hun eerste hond, de gesprekken die ze hierover voeren en de problemen die ze ondervinden. Ze bevragen elk aspect over hun toekomstige hond, en laten je horen hoe zij met dilemma’s omgaan. Daar zullen geen absolute antwoorden uit voort komen, maar het verhaal geeft hopelijk stof tot nadenken en discussie. In aflevering 5 staat het thema ’training’ centraal.

Aan het einde van de vorige aflevering stonden Amanda en Joost namelijk op het punt om voor de eerste keer in het asiel te gaan kijken. Hebben ze de hond inmiddels in huis? Deze aflevering is in ieder geval gebaseerd op hun vragen na het bezoek aan het asiel: hoe begin je met het opvoeden en trainen van je nieuwe huisgenoot? Wat voor methodes zijn er beschikbaar? En bepaal je dit als de hond er al is – of toch vooraf? We horen van trainers Iris Tjalkes en Gerard Kruijer, brengen een bliksembezoek aan Jump-A-Round DogSport, en praten met gedragsdeskundige Sam Turner. Credits voor de mooie foto boven dit bericht gaan naar Cynthia Blue.

 

Extra info
Je hoorde net stukken uit het interview met Sam Turner, maar eigenlijk was alleen haar interview al een podcast op zich. Wil je meer horen over de opvoeding van puppy’s en pubers? Luister dan hier naar het hele gesprek.

 

Wil je meer weten over dominantie (en de theorie daarachter), kalmerende signalen en positief trainen versus correcties? Kijk eens rond op de website van AnimalsToday (begin bijvoorbeeld eens bij deze blog van Bert van Straten), of luister naar de podcast van Dierbewust (hieronder een aflevering in videovorm – deze sluit aan bij bovenstaande onderwerpen).

Onderzoeker, podcaster, en ondernemer.

Next Post