PodGront

PodGront is een productiehuis voor innovatieve audioverhalen gevestigd in Groningen. We zijn geen vastomlijnd team, maar een netwerk van makers die niets liever doen dan experimenteren. We vragen ons af wat er allemaal mogelijk is met audio en brengen dat onder de vlag van PodGront tot leven.

Denk aan een podcast waarbij je mee kunt koken met historische recepten of een theatervoorstelling waar je door audio in de schoenen van een ander wordt gezet – alles mag hier uitgeprobeerd worden. Door te doen leren we steeds meer over audio, over wat wel werkt en wat niet, en dat nemen we weer mee naar nieuwe projecten. Nieuwsgierig geworden? Klik dan meteen door naar een van onze producties. Of lees hieronder door over onze makers en onze werkwijze.

PodGront voelt als een netwerk, maar wordt wel gerund door twee vaste makers: Egbert Minnema en Amanda Brouwers. Zij zijn officieel vennoot, en PodGront is officieel een vennootschap onder firma (VOF). Andere makers werken soms mee, soms niet, worden begeleid door ons of gebruiken alleen de techniek die we in huis hebben. Hieronder staat een lijstje van makers waar we op reguliere basis mee werken.

Naast onze makers zijn we veel dank verschuldigd aan vaste adviseur Willem Goedhart, webhelpers Jeroen van Kleef en Alwin Wubs, en soundscaper Ruurd-Jan de Meulder. Ook werken we heel graag samen met componist Jelle van Aanholt, die onze laatste muzikale omlijstingen heeft verzorgd.


Onze makers 


PodGront werkt graag mee aan allerlei soorten projecten. We dienen als platform, begeleiden mensen en natuurlijk maken we graag zelf. Om je een idee te geven, je kunt bij ons terecht als je: een idee hebt voor een podcast of audioproductie die je bij ons wilt hosten, als je hulp nodig hebt bij dat project (om ons in te huren als begeleiders of om samen te werken), als je ons in wilt huren om een product voor jou te maken, of als je een workshop wilt omtrent audio.

Voor elk nieuw project geldt dat we het liefst apart kijken naar een eventuele prijs. Projecten waar we zelf ons hart aan verliezen doen we soms gratis, of daar investeren we zelf in – andere projecten worden volledig betaald door een opdrachtgever of redden het met alleen aanvullende financiering, bijvoorbeeld in de vorm van donaties. Om toch een idee te geven van wat onze diensten kosten hebben we een prijslijst opgesteld. Hieronder vind je alvast wat snapshots van onze activiteiten tot nu toe – misschien sta je er binnenkort bij?