PodGront

 

Werkt de track hierboven niet? Klik hier om via de website van Soundcloud te luisteren. Scroll naar beneden voor extra informatie bij dit interview. Via onderstaande afbeeldingen ga je verder in het verhaal:

Logo Stray Animal Foundation Platform

Logo Dierenbescherming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra informatie voor bij dit interview:

  • Iets voor 2 minuten heeft de professor het over homozygoot en heterozygoot. Heel ruw gezegd is dat het verschil tussen 2 dezelfde genen voor een bepaalde eigenschap (in dit geval afwijkende genen die dan een erfelijke ziekte doorgeven), of 2 verschillende genen. Als je meer wilt weten over dit onderwerp, lees hier dan verder.
  • Bekijk hier de website van Dier en Recht.
  • De website waar Dier en Recht alle problemen met rasdieren verzamelt heet de Rashondenwijzer. Zij zeggen zelf op hun website dat die gebaseerd is op informatie van een panel van dierenartsen, die zich dan weer baseren op hun praktijkervaringen evenals wetenschappelijke bronnen.
  • De NVWA is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Zij controleren in Nederland op dierengezondheid en dierenwelzijn.
  • De informatie die de professor verzamelt vind je terug op de website van het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren). Daar kun je als consument informatie vinden over gezelschapsdieren, waaronder informatie over verschillende hondenrassen.

Onderzoeker, podcaster, en ondernemer.