PodGront

De eerste aflevering van Gesloten Gordijnen gaat over de vraag: is rouw uniek? Het is een idee dat je veel hoort, maar is het echt waar, en waar komt dit idee vandaan? 

Literatuurwetenschapper Krina Huisman leidt je door verschillende gedachten die hierover kunnen bestaan, aan de hand van drie intieme verhalen van mensen die een geliefde zijn kwijtgeraakt.

De prachtige voice over die je hoort is van Pauline Durlacher. Er wordt in de aflevering muziek gebruikt van Meydän (Contemplating the stars) en Jelle van Aanholt. 

Sinds september 2017 ben ik als mede-eigenaar en podcaster bij PodGront betrokken. Voor PodGront maakte ik literaire audioproducties, zoals Een en al Oor! (in samenwerking met NoordWoord), Parafrase. Ook maakte ik Lief Geluid, dat de auditieve opening was van het het Podcastseminar in Beeld en Geluid in Hilversum, op 14 februari 2020. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als journalist bij RTV Noord. Daarvoor maakte in de podcastseries Verscheurde Jeugd (over hoe het als jongere is om in het Groningse aardbevingsgebied op te groeien) en Turbulente Tijden (over hoe Windpark N33 kon ontstaan en waarom er zoveel weerstand tegen was).

Next Post