PodGront

PodGront is een productiehuis voor audioverhalen, gerund door Amanda Brouwers en Egbert Minnema. We experimenteren zelf heel graag met geluid – denk aan podcasts, documentaires, of audiowandelingen – maar vinden het ook erg leuk om anderen te helpen hun stem te vinden! Daarbij beperken we ons niet tot een bepaald format of stijl: wij helpen jou te maken wat bij jou past. Jij staat centraal, wij ondersteunen.

Hoe helpen we jou je stem te vinden?

We bieden hulp in de vorm van advies, presentaties en workshops, 1-op-1 begeleiding, en samenwerkingen. We geven je hieronder een aantal voorbeelden van eerder werk, maar we passen onze begeleiding altijd aan op jouw behoeftes. Neem dus vooral contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is! We bieden maatwerk, geïnspireerd door jouw wensen en onze kennis en ervaring.

Advies

 • Een consult dat kan gaan over alles wat met audioproductie te maken heeft.
 • Eerder begeleidden we bijvoorbeeld brainstorms voor nieuwe podcasts, adviseerden we over geschikte podcast-formats, en gaven we feedback op al bestaande audioproducties die hun werk wilden verbeteren.

Workshops & Presentaties

 • Een informatief en/of actief programma rondom geluid, ontwikkeld of aangepast aan jouw specifieke vraag.
 • Voorbeelden van eerdere presentaties: podcasting 101, luisteraarsonderzoek, en wat is nou een goede podcast?
 • Voorbeelden van eerdere workshops: denken in geluid, interviewtechnieken, en basistechniek opname, voice-over, en montage.
 • Desgewenst kan er ook een langer lesprogramma ontwikkeld worden rondom een specifiek thema. PodGront gaf eerder les aan de Universiteit van Amsterdam en de Schrijversvakschool.

1-op-1 begeleiding

 • Je huurt ons in om je actief te ondersteunen bij het maken van je audioproductie
 • We bepalen in een intake bij welk deel van het proces je hulp nodig hebt, en in welke vorm we hulp gaan bieden.
 • Het uitgangspunt is dat je zoveel mogelijk zelf doet, zodat je na het traject zelfstandig een volgende audioproductie zou kunnen maken.

Samenwerkingen

 • Je huurt ons in om een audioproductie te maken en wij verzorgen het productieproces van redactiewerk tot publicatie. Het is ook mogelijk om delen van je project aan ons uit te besteden. Jij bepaalt zelf hoe het einderesultaat zal klinken.
 • OF Je wilt met ons samen een productie opzetten. In dat geval kijken we samen naar financieringsmogelijkheden en bepalen we samen hoe het eindresultaat gaat klinken.

We werkten eerder samen met:


Hoeveel kost het?

Elk project is anders, en dus ook de kosten. Neem daarom vooral contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is qua prijs! We werken in ieder geval op een van twee manieren: (1) we geven vooraf een schatting van de kosten, bespreken een marge aangaande het aantal uren dat we mogen besteden, en factureren achteraf de gemaakte uren. Dit betekent dat de kosten achteraf hoger of lager kunnen uitvallen dan verwacht – als het veel hoger wordt gaan we natuurlijk altijd eerst in overleg. Of (2) we maken van tevoren een prijsafspraak. Mochten de daadwerkelijke kosten dan hoger of lager uitvallen, dan maakt dat niet uit. De prijsafspraak blijft staan.

Om toch een indicatie te geven van onze prijzen (toch fijn voor de financiële afdeling) vind je hieronder een hele globale prijslijst. Let wel: als je ons boekt voor een dagdeel of een hele dag krijg je vaak korting.

Algemene prijs per uur€50,-
Prijs per uur voor workshops en presentaties€100,-
Prijs als we samen een productie opzettenIn overleg

Hoe meld ik me aan voor begeleiding?

Er zijn drie manieren om met ons in contact te komen. Stuur een mailtje naar info@podgront.nl, bel ons op telefoonnummer 0631202231, of vul ons contactformulier in. We kunnen je vraag dan alvast bekijken, en komen snel bij je terug met een passend voorstel.

Onderzoeker, podcaster, en ondernemer.

Next Post