PodGront

Magisch kan het zijn als een eeuwenoud verhaal opeens klinkt alsof de inkt nog nat is. Helemaal als ze hardop gelezen worden, blijken teksten van tegenwoordige dichters en schrijvers van lang geleden soms angstwekkend dicht bij elkaar te staan.

Deze podcast is een tijdmachine. Door in elke aflevering gedichten, mythen, verhalen, dialogen, spreuken, dromen, liedjes, brieven, tirades, anekdotes – kortom: tekst – uit verschillende tijden en plaatsen naast en over elkaar te leggen, worden nieuwe teksten oud, en oude teksten springlevend.

Hella Haasse en Johannes van het Kruis schudden elkaar de hand. Een personage uit Paravion (2003) van Hafid Bouazza krijgt een Chinees liedje van bijna 1000 jaar geleden in de mond gelegd. Petrarca loopt rond in de wereld van Connie Palmen. Ester Naomi Perquin en de Azteekse Tochihuitzin Coyolchiuhqui laten ons zien wat dromen is.

Laat je voorlezen in Parafrase, want wat is fijner dan je laten verplaatsen van hier naar daar, van nu naar toen, naar ooit en terug?

Abonneer je op Parafrase via Spotify of iTunes.

Sinds september 2017 ben ik als mede-eigenaar en podcaster bij PodGront betrokken. Op dit moment maak ik Parafrase, ik maakte Lief Geluid voor het Podcast seminar 2020 in Hilversum. Ook ben ik bezig met een podcast over vreemdgaan. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als journalist bij RTV Noord. Daarvoor maakte in de podcastserie Turbulente Tijden, over de woede van grote windmolenparken in de provincie.

Next Post