PodGront

Deze website draait op de magie van het internet. Mede mogelijk gemaakt door bedrijven zoals Google, WordPress, Microsoft en wat al niet meer. En wij zijn ook journalisten die gebruik maken van de technologie van deze bedrijven om ons werk te doen. Dat snijpunt tussen techniek en journalistiek is het onderwerp van This week in Google, een podcast van het Twit-netwerk.

Techjournalist Leo Laporte en hoogleraar journalistiek Jeff Jarvis bespreken iedere week het nieuws rondom techgigant Google. Ze vertalen dat vervolgens naar de journalistieke wereld en welke gevolgen technologie heeft voor de journalisten.

Deze podcast is op zijn zachtst gezegd geeky. Jarvis is duidelijk een geek die alle apparaten van Google in huis heeft en dagelijks gebruikt. Door zijn achtergrond als hoogleraar schetst hij ook een beeld van de toekomst waarbij journalisten en techbedrijven elkaar verder helpen. Het programma wordt een keer per week gemaakt en duurt ongeveer anderhalf uur. Een ander leuk element aan deze podcast is dat er tijdens de opname ook video wordt opgenomen. Je kunt deze podcast dus niet alleen luisteren, maar ook kijken.

Next Post