PodGront

Chocolade – we zijn er allemaal gek op (wij in ieder geval)! Maar wat weten we van de herkomst? Norbert en Gerhard van landgoed Mergenmetz in Doorwerth, en webwinkel Clearchox geven ons in deze aflevering een lesje chocolade 101. We maken twee heerlijke gerechten: een chocolade tulband en een pollo con mole, oftewel, kip in chocoladesaus (zie de foto’s hieronder). En ondertussen praten we over de (daadwerkelijke) herkomst van chocolade, over wat piranha’s en cacaobonen met elkaar te maken hebben, en over waarom Norbert graag evangeliseert over groente.

Direct luisteren? Klik dan snel hieronder – wil je eerst het recept nog even rustig doorlezen, scroll dan naar beneden en klik door naar de website van Norbert en Gerhard.

We plaatsen nog een kleine correctie bij deze aflevering: Norbert realiseerde zich later dat hij zich versproken had. De ecologische zone van cacao is niet rond de 40 graden noorder- en zuiderbreedte, maar rond de 20 graden noorder- en zuiderbreedte.

Recepten & Bereiding

Normaal zetten we hier altijd het recept neer waarmee we hebben gekookt – de oorspronkelijke en vertaalde versie. Maar Norbert heeft het al zo uitgebreid en duidelijk in een blog beschreven, dat we jullie aanmoedigen om zijn versie te bekijken: van de tulband en de pollo con mole. Daar zie je ook wat extra ‘behind the scenes’ foto’s! Gaat dat zien! Kook mee, en geniet van het resultaat! Hieronder zie je het oorspronkelijke recept uit het Ladies Receipt-book.

Wil je iets kwijt over dit recept of deze podcast? Je kan contact met ons opnemen via Twitter of via de mail. Wil je meer luisteren? Klik hier voor meer afleveringen van de Kookpotcast, of vind dit seizoen van de Kookpotcast in Spotify of iTunes!

Onderzoeker, podcaster, en ondernemer.

Next Post