PodGront

Nog maar zes nachtjes slapen en dan is het zover: de eerste aflevering van de Kookpotcast. Na veel werk aan de inhoud, maar ook aan de financiering, kunnen we eindelijk gaan publiceren. Wij kijken ernaar uit, en hopen natuurlijk dat jullie ook zin hebben om te gaan luisteren! Om jullie enthousiasme opnieuw aan te wakkeren zetten we hier nog een keer op een rij wat we gaan doen, en wat er bijzonder is aan deze podcast.

Wat is het?

De Kookpotcast is een podcast over historisch koken. Merit Hondelink – PhD in archeologie, doet onderzoek naar hetgeen de middenklasse in Nederland vroeger zoal at – leert je hoe je vroegmoderne recepten kookt op een moderne manier. De recepten variëren van een ‘toert van capernoellien’ tot ‘krieckemoes’, en komen allemaal uit authentieke kookboeken uit de periode van 1500 tot 1850. Elk recept is voorzien van één of meer historische lessen. Je kunt eerst luisteren en dan aan de slag gaan, maar ook direct met Merit meekoken is een optie (en dat is eigenlijk misschien wel leuker, heb je meteen iets om naar te luisteren tijdens het kokkerellen).

Financiering met lege flessen

We hebben geprobeerd om de Kookpotcast te financiering door middel van sponsoring – maar dat lukte slechts moeizaam. Daarom hebben we het over een andere boeg gegooid en zijn we met behulp van een aantal supermarkten lege flessenbonnen gaan sparen. En dat werkte – niet goed genoeg om een heel seizoen van te financieren, maar beter dan gedacht! Aflevering 1 en 2 zijn gefinancierd met emballagebonnen. En daar zijn we heel blij mee. Maar we zijn er nog niet, we kunnen nog meer bonnetjes gebruiken. Heb jij nog lege flessen liggen die je graag wilt doneren? Je kunt ze tot 30 juni inleveren bij de Albert Heijn aan het Floresplein in Groningen. Wil je doneren, maar woon je niet in Groningen? In de balk aan de zijkant van de website kun je doneren via PayPal. Elk bedrag is welkom!

 

 

 

 

 

De eerste aflevering

Voordat je doneert wil je misschien eerst luisteren hoe die Kookpotcast nou helemaal klinkt. Begrijpelijk. Hieronder vind je een teaser, en komende zondag verschijnt de hele aflevering op onze website. In deze eerste aflevering maakt Merit Hondelink een ’toert van capernoellien’. Haar gastkok is Saskia Jonker, recensent van de website De Smaak van Stad. De jingle en soundscapes worden verzorgd door Ruurd-Jan de Meulder. Luister, kook mee en deel de resultaten met ons! We zijn heel benieuwd wat jullie van de podcast vinden en hoe de gerechten er bij jullie uit komen te zien en smaken. Alvast veel kookplezier!

Heb je vragen over de Kookpotcast? Je vindt de contactinformatie voor deze podcast in ons persbericht.

Onderzoeker, podcaster, en ondernemer.

Next Post